április
28
2021

J. J. Abrahams-szel készített interjút a Vox magazin 2013-ban, ahol így felelt arra a kérdésre, hogy miért pont Benedict:

Épp javában kerestem a megfelelő színészt a szerepre, amikor Damon Lindelof felhívta a figyelmemet a Sherlock című sorozatra. Megnéztem pár részt és Benedict Cumberbatch egyszerűen lenyűgözött benne. Azonnal tudtam, hogy ő a mi emberünk. Gyorsan le szerveztem vele egy iPhone-os meghallgatást, és ő ezt az akadályt is azonnal vette. Oké, tudom, hogy ez egy amolyan uncsi a rendező beszél a színészéről duma lesz, de Benedict egyszerűen a legjobb, akit erre a szerepre megszerezhettünk. Elképesztően okos, vicces és borzasztóan keményen dolgozik!

A rendező hozzátette, hogy rengeteg kinézetet alkottak meg Khannak, de a kedvence egy egyszerű fickó volt, aki fekete pólót viselt és hosszú haja se volt. A normális frizura, mindenféle őrült tetkó, nevetséges maszk, bizarr kosztüm vagy kirívó arcszőrzet nélküli figura annyira egyszerűnek tűnt, hogy ettől picit meg is ijedtek. Az járt a fejükben, hogy óriási hibát követtek el. Ezen az sem segített, hogy még a Paramountnak sem tetszettek a látványtervek. Aztán végül megmutatták a Benedicttel készült próbafelvételeket (minden fajta kosztüm, smink nélkül) és ő annyira átütő alakítást nyújtott, hogy mindenkit azonnal meggyőzött arról, hogy a különleges kiegészítőkre ezúttal nem lesz szükség.


Leave a comment