június
01
2021

Az újságaimat lapozva, a 2016. novemberi Vox újságban találtam pár érdekes dolgot. Ezek közül már több mindent elhoztam nektek régebben, viszont pár új infóval is tudok nektek szolgálni.

  • A Doctor Strange-et többen a Vasember rebootjának nevezték, annyi különbséggel, hogy itt sokkal több szép képi világ. Ki is emelték, hogy Tony Stark és Stephen Strange semmiben sem különbözik. Ezt viszont Kevin Feige keményen kikérte magának.

Tony Stark egy gazdag, beképzelt, önelégült férfi, aki a film elején fegyvereket árul és a film végére ugyanaz a személy marad, csak már nem árul fegyvereket. Doctor Strange vele ellentétben már azonnal felismeri korábbi hibáit és ki is akarja javítani azokat.

  • A kritikusok egyébként már a film megjelenése előtt azt állították, hogy azért szerződtették Benedict Cumberbatchet, mert ő egy elég nagy név ahhoz, hogy felvezesse a Marvel-filmek következő évtizedét, ahogy ezt tették Robert Downey Jr esetében is.

  • Jeremy Renner nyilatkozta, hogy eredetileg Sólyomszem is feltűnt volna a Doctor Strange-ben, de végül is meggondolták magukat. Ami egyébként a Marvelnél nem újdonság, hiszen sose riadnak vissza attól, hogy az utolsó percben módosítsanak valamit.

  • A negatív kritikák ellenére, nem véletlen az, hogy a többi Marvel filmhez képest, teljesen más a Doctor Strange látványvilága, hiszen a készítők már ezzel a filmmel, be akarták hozni a multiverzumot. Vagy legalább is, a szemléltetni dimenziókat.

  • Vicces pillanat volt, hogy amikor valaki elkiáltotta magát, hogy „Ben!“ ilyenkor Cumberbatch, Wong, Davis és az egyik operatőr is egyszerre kapta fel a fejét. Sok Benedict volt egy helyen.

  • Benedict majdnem lemaradt Doctor Strange karakteréről, ugyanis a tervezett forgatási idő alatt éppen a Hamletben játszott, de a Marvel volt olyan kedves és eltolta bemutatót júliusról novemberre, így Benedict megkaphatta a legfőbb varázsló karakterét. Bár, Scott Derrickson egyáltalán nem akart lemondani Cumberbatch-ről, ebben az időszakban felmerült még Joaquin Phoenix neve a szerepre, aki viszont elutasította, mert nem akart elköteleződni egy ilyen nagy franchise-ban. 


Leave a comment