2021 / jún / 28

Hosszú idő után végre megjelent egy hosszabb cikk Benedictről, de sajnos egy spanyol interjúról beszélünk. Viszont, hála Égnek, létezik olyan, hogy Google fordító. Ám, mivel az tud pontatlan lenni és egy spanyolos ismerősöm sincs, nem vállaltam be a pontos fordítást, így csak a bekezdések lényegét gyűjtöttem pontokba. Kellemes olvasást!

 • Benedict Cumberbatch sosem volt az a típusú ember, aki mindig mindent megosztott a magánéletével kapcsolatban. Ezért is például, amikor három kisgyerekkel kapták lencsevégre nem volt biztos, hogy az a harmadik kisfiú is az övé, hiszen nem csak a feleségével sétált, nyugodtan tartozhatott a másik nőhöz is. Most viszont kiderült, hogy de. Megszületett a harmadik Cumberbatch baba is.
 • Arról is beszámoltunk már, hogy a pandémiát Benedict és családja Új Zélandon töltötte. Erről most úgy nyilatkozott, hogy ott csodálatosak, segítőkészek, barátságosak voltak az emberek. Az ottani, azonnali intézkedések és Jacinta Ardern vezetése pedig rendkívüli és inspiráló.
 • Kiderült a boldog házasságának titka. Rendkívül szereti a feleségét és megpróbálnak két hétnél tovább nem távol lenni egymástól.

 • Elárulta hogy nagyon szerencsésnek érzi magát, hogy senkinek semmi baja nem volt hiszen anyukája, apukája már a nyolcvanas éveiben járó magas kockázatú korúak. Apja pedig még aszthmás is. De szerencsére hamar beoltotották őket és most semmi nem teszi őket boldogabbá, mint újra együtt lenni az unokáikkal és a Sophie-val, akit imádlak.
 • Benedict és a Sophia egyébként eljegyzésüket egy helyi lapban jelentették be, most pedig megkérdezték, hogy ezt miért így tették. Benedict elárulta, hogy Angliában ennek ez a szokásos módja. Ilyen értelemben például elég régimódinak tartja magát. És egyébként is kapóra jött ez a bejelentési forma, hiszen pont miután megkérte szerelme kezét, másnap már azonnal dolgoznia kellett, tehát indult is a színpadra ahol a III. Richárdot játszotta. Viccesen megjegyezte, hogy nem volt ideje mindenkit egyesével felhívni (barátokat, családtagokat). És azért nem világhírű portálon jelentette be, hanem csak így egy helyi újságban, mert úgy volt vele, hogy előbb vagy utóbb úgyis megtudja mindenki, de egyelőre ez is megteszi.
 • Azt is elmondta, hogy ha már valami pozitívat kell kiemelni a pandémiával kapcsolatban, az az lenne, hogy ez idő alatt legalább egy kicsit tudod pihenni és elgondolkodni azon, hogy mennyire is fontosak az emberi interakciók, a barátságok, a kommunikáció, a kapcsolatok és természetesen sokkal több időt tudott tölteni a családjával. Azt is hozzátette, hogy voltak olyan pillanatok és olyan dolgok az életében, amit hogyha nem jön ez az egész válság, talán soha nem élt volna át.
 • Elmondta, hogy igen, elég elfoglalt színész, de ez azért van, mert rengeteg csodálatos projektet mutattak be neki amit egyszerűen nem tud visszautasítani. Ilyen volt például a Sherlock is. Egyébként úgy gondolja, hogy mindegyik alkotás különböző, mindegyikhez más energiákat mozgat meg, ezért úgy érzi nem fárad el, hiszen minden szerep egy új kihívás. Ahhoz képest, hogy tényleg sűrű a naptárja, egyáltalán nem tartja magát munkamániásnak, sőt úgy érzi, hogy mélyen, hihetetlenül lusta. Például, amit a legjobban szeret, az a pihenés, a barátokkal találkozás és a családdal való együttlét, nyaralás.
 • Úgy látja, hogy nem sok embernek sikerül megtalálnia életében az igazi nagy szerelmét, viszont ő megtalálta. Ugyanannyira szereti a feleségét mint Sophia őt. Egyébként mindketten nagyon elfoglalt személyek voltak az ismerkedésük idején, ezért úgy érzi igazi csoda, hogy mégiscsak sikerült egymásra találniuk, amiért nagyon hálás. Továbbá hálás még azért, hogy ő és családja jó egészségben van és az összes munkalehetőségért, amit eddig a szakmai élete során kapott.
 • Itt is elmondta, hogy 19 évesen egy szemesztert kint töltött Nepálban, ahol angolt tanított egy tibeti kolostorban. Ezidő alatt pedig meditációt tanult és itt lett a buddhista vallás egyik gyakorlója. Úgy gondolja, a meditáció egy nagyon hasznos dolog, amit mindenkinek gyakorolnia kéne, hiszen nagyon delszabadító tud lenni. Ha ő nagyon fáradt, 10 percet meditál és azonnal úgy érzi magát, mint akit kicseréltek.
 • Elmondta, hogy ha ő neki is meglenne Doctor Stange ereje, arra használná, hogy amikor külföldön forgat, azonnal visszatérhetne a családjához, anélkül, hogy repülőgépet kéne használni és jet lagtól szenvedni. Tehát, ha lehetne egy varázsereje, akkor ezt az egyet választaná, hogy oda menne ahova és amikor akar.
 • Nagyon pozitív tulajdonságának találja azt, hogy jó humorérzéke van. Ugyanis úgy gondolja, hogy az embereknek szüksége van. Benedict például sokszor használja a szeretet kimutatására.
 • Persze, mindennek megvan a maga helye és ideje. Amikor Erzsébet királynő kitűntette, akkor tiszteletet és alázatott mutatott, nem humorizált.
 • Az arroganciát egy rémes dolognak tartja, hiszen az arrogáns ember elzárja magától a külvilágot, így senkitől nem tud tanulni. Ő magát nem tartja arrogáns embernek, hiszen mindig pozitívat hall a kollégáitól és ő is úgy érzi, sokat tanult tőlük.
 • A Liberty jótékonysági szervezet tagja, ami az angliai szegények és bevándorlókat védi meg a diszkriminációtól.
 • Aggódik a környezetért, mégis képmutatónak érzi magát, hiszen rengetegszer használ repülőgépet illetve aggódik még egyes munkatörvények miatt, hiszen úgy érzi, egyes dolgozók, már szinte rabszolgának számítanak.
 • Felhagyott a dohányzással és azóta remekül érzi magát. De ezt nem meri hangoztatni, mert ha egyszer mégis csak elszív egy szálat valamilyen alkalommal, azonnal hazugnak titulálják. Viccesen megjegyezte, hogy amióta felhagyott a dohányzással, haldoklik az ipar.
 • Igyekszik egészségesen táplálkozni és nem enni késő este. Naponta próbál tornázni, sétálni és nyújtó gyakorlatokat végezni.
 • Hízelgőnek találja, hogy olyan sok stylist fel akarja öltöztetni, de azzal is tisztában van, hogy ez nekik ingyen reklám. Így csak ritkán fogad el felkéréseket. Spencer Taylor szabónő segít neki, akivel a Sherlock forgatásán találkozott. De általában inkább azt vesz fel, amihez kedve tartja, amiben jól érzi magát.


Leave a comment